Specialiștii în securitate informatică de la Bitdefender au descoperit o amenințare cibernetică ce copiază cunoscuta platformă ChatGPT cu scopul de a păcăli potențiali investitori. Oamenilor li se promite că pot câștiga mii de dolari pe lună, dar scopul este să fie păcăliți, prin mai multe etape, să trimită datele card-ului.

HackeriFoto: Fotokitas, Dreamstime.com

Înșelătoria începe printr-un e-mail de phishing care conține un link periculos. Odată accesat acel link, victima este direcționată către o versiune fictivă a platformei ChatGPT unde sunt prezentate oportunități financiare atrăgătoare de până la 10.000 de dolari pe lună.

Versiunea falsă a platformei nu permite o interacțiune liberă cu chatbot-ul, așa că pe parcursul discuției pot fi selectate doar răspunsuri predefinite. În schimb, aplicația oficială ChatGPT poate purta conversații scrise și răspunde la întrebări, și poate, de asemenea, să compună emailuri, eseuri și multe altele.

După o serie de întrebări privind veniturile actuale, falsul ChatGPT solicită verificarea faptului că răspunsurile provin de la o persoană reală prin introducerea unei adrese de e-mail și a unui număr de telefon valide. La scurt timp, un reprezentant contactează telefonic victima pentru a-i descrie modalitățile de câștig rapid, prin piața de criptomonede, petrol și acțiuni internaționale, cu o investiție minimă de 250 de euro. Suplimentar, sunt…Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns