Guvernul chinez ar putea folosi TikTok pentru a controla datele a milioane de utilizatori americani, a declarat miercuri directorul FBI, Christopher Wray, în cadrul unei audieri în Senatul SUA, afirmând că aplicația video deținută de chinezi stârnește îngrijorare în materie de securitate, potrivit Reuters.

Sediul ByteDance, compania-mama a TikTok, din BeijingFoto: Zhou Min / Associated Press / Profimedia Images

Wray a declarat în cadrul unei audieri a Comisiei pentru Informații a Senatului privind amenințările la adresa securității SUA la nivel mondial că guvernul chinez ar putea, de asemenea, să folosească TikTok pentru a controla software-ul de pe milioane de dispozitive și pentru a crea narațiuni care să divizeze americanii în legătură cu Taiwanul sau alte probleme.

„Da, și aș dori să subliniez, în special cu privire la acest ultim aspect, că nu suntem siguri că am vedea multe dintre semnele exterioare ale acestui lucru, dacă s-ar întâmpla”, a spus Wray cu privire la preocupările legate de faptul că China ar putea alimenta utilizatorii cu dezinformări.

„Acesta este un instrument care, în cele din urmă, se află sub controlul guvernului chinez – și, pentru mine, acest lucru strigă cu îngrijorare în ceea ce privește securitatea națională”, a spus Wray.

Casa Albă a susținut legislația introdusă marți de o duzină de senatori pentru a oferi administrației președintelui Joe Biden noi puteri pentru a…Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns