De la roboții care ne fură job-urile, la faptul că ne transformăm în casieri, o întreagă controversă a izbucnit în momentul în care retailerul francez Auchan a anunțat că va moderniza toate liniile de case din magazine, iar clienții își vor face singuri check-out-ul, așa cum se întâmplă deja, parțial, în toate lanțurile de supermarketuri.

Aglomerație la supermarketFoto: Inquam Photos / Octav Ganea

Totuși, că ne place sau nu, astăzi nimeni nu mai sună la centralistă, pentru a-i da fir spre exterior. Nici când ne urcăm în autobuz, nu mai mergem la taxatoare, pentru a ne valida biletul.

Folosim, în schimb, mobilul pentru conversații când vrem și către cine vrem, iar biletele de hârtie sunt de multă vreme istorie. În mijloacele de transport plătim cu cardul, fie că e abonament sau cel bancar. Exemple sunt nenumărate.

Nu a murit nimeni de foame la nivel de societate, din cauza acestor schimbări care oricum nu s-au întâmplat peste noapte. Dar digitalizarea și automatizarea au intrat, treptat, în viața noastră. Și o vor face în ritm din ce în ce mai accelerat, la fel ca orice nouă tehnologie.

Citește mai mult pe Panorama.roCitește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.