​În anul 2022, Registrul Auto Român a verificat în trafic, din punct de vedere tehnic, peste 76.000 de vehicule la nivelul întregii țări. În urma controalelor, inspectorii RAR au constatat că 45% dintre acestea aveau deficiențe tehnice majore, iar 5.000 de vehicule prezentau pericol iminent de accident.

Controale RARFoto: Registrul Auto Roman

Anul trecut au fost controlate în trafic, din punct de vedere tehnic, 76.440 de autovehicule, iar inspectorii au apreciat că 5.262 prezentau pericol iminent de accident.

În urma verificărilor s-au identificat deficiențe din sfera poluării la aproximativ 6.000 de vehicule (7,86%) dintre cele controlate.

Cele mai multe neconformități au fost constatate la:

  • instalația electrică de iluminare-semnalizare (27,62%);
  • emisiile poluante (22,65%);

  • punți, jante, anvelope și suspensie (13,86%);
  • șasiu și elemente atașate șasiului (11,85%).

RAR precizează că rezultatele controalelor desfășurate în trafic NU reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR-Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni.

Aproximativ 3% dintre vehiculele verificate prezentau probleme legate de dovada efectuării inspecției tehnice periodice – ITP fals, expirat sau anulat.

În urma controalelor mixte desfăşurate de RAR şi Poliţia Rutieră, pe parcursul anului 2022, au fost aplicate 25.690 de sancțiuni, au fost retrase 21.854 de…Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.