Prețul bitcoin a urcat marți la 26.533 de dolari, cel mai ridicat din ultimele 9 luni, după 4 zile consecutive de apreciere în care a părut să profite de pe haosul instaurat pe piețele globale ca urmare a prăbușirii Silicon Valley Bank, relatează Reuters.

BitcoinFoto: Guy Brown / Alamy / Profimedia Images

Marți după-amiaza prețul bitcoin se apreciase cu 10%, atingând cel mai înalt nivel după luna iunie a anului trecut. Cea mai mare criptomonedă din lume s-a apreciat cu 7,6% duminică și 9,1% luni.

Revirimentul bitcoin a început mai devreme în cursul acestui an după prăbușirea spectaculoasă din 2022, însă prețul criptomonedei a scăzut brusc din nou la începutul lunii martie, când a pierdut o bună parte din câștigurile înregistrate din luna ianuarie.

Investitorii individuali, mulți dintre ei adversari declarați ai Wall Street și susținători puternici ai crypto, par acum însă să se simtă puternic încurajați de prăbușirea spectaculoasă a Silicon Valley Bank vinerea trecută, aruncând sume mari pe piața criptomonedelor.

Câștigurile înregistrate în ultimele zile de bitcoin sunt cu atât mai „dulci” pentru susținătorii criptomonedelor întrucât aceștia argumentează de ani de zile că ele reprezintă o alternativă viabilă la sistemul bancar tradițional.

Alte criptomonede s-au bucurat de câștiguri comparabile, piața fiind trasă în sus ca de obicei de evoluția ascendentă a bitcoin.

Turbulențe în…Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.