Start-up-ul californian OpenAI, care la sfârșitul anului 2022 a lansat interfața de mare succes ChatGPT, capabilă să genereze tot felul de texte la comandă, a prezentat marți GPT-4, o nouă versiune a tehnologiei de inteligență artificială generativă care operează popularul chatbot, potrivit AFP.

ChatGPT-openAIFoto: Dreamstime

„GPT-4 este un model multimedia excelent, nu la fel de bun ca oamenii în multe scenarii din viața reală, dar la fel de bun ca oamenii în multe contexte profesionale și academice”, a declarat compania într-un comunicat.

„De exemplu, acesta trece examenul pentru a deveni avocat cu un scor la fel de bun ca al primilor 10%. Versiunea anterioară, GPT 3.5, se situa în ultimii 10%”, a precizat aceasta.

ChatGPT a generat mult entuziasm și controverse de când a devenit open source și este folosit de milioane de oameni din întreaga lume pentru a scrie eseuri, linii de cod, reclame sau pur și simplu pentru a-și testa abilitățile.

OpenAI, care a primit miliarde de dolari de la Microsoft, s-a impus ca lider în domeniul inteligenței artificiale generative cu modelele sale pentru generarea de texte, dar și de imagini, cu programul DALL-E.

Șeful său, Sam Altman, a explicat recent că lucrează acum la așa-numita inteligență artificială „generală”, adică programe cu capacități cognitive umane.

„Misiunea noastră este să ne asigurăm că inteligența artificială generală – sisteme de inteligență…Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.