Consiliul ASF a decis joi seară să ridice autorizația companiei Euroins, care intră, conform legii, în insolvență. 2,5 milioane de români sunt asigurați la compania Euroins, ”care are 400 de milioane de euro lipsă față de SCR, cerința de capital de solvabilitate”, potrivit unor surse Libertatea.

Kiril Boshov si Tanja Blatnik, EuroinsFoto: AGERPRES

Întrebată de ziar, ASF nu a confirmat decizia, autoritatea planificându-și să comunice public vineri dimineață decizia de azi, potrivit informațiilor redacției.

„Până la această oră Euroins Romania și Eurohold Bulgaria nu au fost informate despre nici o decizie ASF privind societatea”, au declarat pentru HotNews.ro reprezentanții Euroins România.

Oficialii ASF nu au putut fi contactați pentru declarații pe acest subiect.

Premierul Ciucă anunțase miercuri că a vorbit cu șeful ASF despre situația Euroins avertizândcă dacă intră în insolvență vor fi afectați mulți oameni.

​„Am discutat săptămâna trecută cu Nicu Marcu, președintele ASF, urmează să se finalizeze controlul la Euroins și joi, așa am fost informat, ar urma să fie prezentate concluziile raportului de control, a declarat miercuri premierul Nicolae Ciucă, înainte de începutul ședinței de Guvern.

Ar mai putea suporta FGA încă un faliment RCA? Cât a plătit până acum către păgubiții Astra, Carpatica și City Insurance

​Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA) a plătit peste 150…Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.