​Un oficial Skoda spune că marca auto ar fi nevoită să închidă o uzină din Cehia și să renunța la mai multe modele, inclusiv Fabia, dacă normele de poluare Euro 7 vor fi adoptate în versiunea cea mai strictă propusă. În industria auto, mai mulți directori au spus că mașinile s-ar putea scump puternic, dacă se menține versiunea din prezent a normelor.

MasiniFoto: Vlad Ispas | Dreamstime.com

Normele Euro 7 ar trebui să intre în vigoare la 1 iulie 2025 pentru autoturisme și VAN-uri, iar Comisia Europeană spune că normele vor reduce emisiile poluante și vor menține vehiculele la prețuri accesibile pentru consumatori.

Mai mulți directori din industria auto au declarat în ultimele luni că nu va mai renta din punct de vedere economic să fie produse mașini pe benzină sau diesel, de clasă mică precum Polo sau Fabia, din 2025, dacă normele Euro 7 vor fi impuse în varianta cea mai strictă.

Martin Jahn, director de marketing și vânzări la Skoda, a spus că, dacă va fi adoptată propunerea strictă din prezent, compania ar trebui să închidă o uzină din Cehia care produce modelele Fabia, Scala și Kamiq. La uzina de la Mlada Boleslav lucrează 3.000 de oameni.

Pe 10 martie, șeful Daimler Trucks, Martin Daum, spunea că propunerea curentă ar însemna costuri suplimentare de ordinul miliardelor pentru industria auto.

În noiembrie 2022, șeful Volkswagen, Thomas Schäfer, spunea că modele precum Polo ar putea să nu mai fie…Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.