Un tribunal rus a îngheţat luni toate activele Volkswagen din Rusia, din cauza unui litigiu cu grupul rus GAZ, acesta fiind cel mai recent obstacol în calea eforturilor de un an ale producătorului de automobile german de a-şi înceta operaţiunile în Rusia, transmite Reuters.

Logo VolkswagenFoto: Iswan Nawi, Dreamstime.com

Volkswagen, împreună cu alţi producători auto străini, au suspendat operaţiunile în Rusia anul trecut, după ce ţările occidentale au impus Moscovei sancţiuni fără precedent din cauza conflictului din Ucraina.

Compania s încercat să-şi vândă activele ruseşti, inclusiv fabrica sa fanion din oraşul Kaluga, care are o capacitate de producţie de 225.000 de vehicule pe an.

Producătorul rus de automobile GAZ, care a fost contractat să producă vehicule Volkswagen la fabrica sa din Nijni Novgorod, a încercat să oprească orice vânzare ca parte a unui proces, după ce Volkswagen a reziliat acordul de producţie în august.

În dosarele judiciare, GAZ a spus că încercările Volkswagen de a ieşi de pe piaţa rusă îi pun în pericol propriile interese şi că solicită despăgubiri de 15,6 miliarde de ruble (201,3 milioane de dolari) pentru contractul reziliat.

Un tribunal rus a decis luni să îngheţe toate activele Volkswagen în Rusia, pe parcursul litigiului cu GAZ, au arătat documentele instanţei, afectând şi mai mult încercările VW de a-şi înceta operaţiunile în Rusia.

Filiala rusă a Volkswagen a…Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.