​Joi, în Congresul SUA va fi audiat șeful TikTok, iar întrebările vor fi legate mai ales de China și strânsele legături pe care rețeaua le are cu țara. Shou Chew este născut în 1983, a trecut de încercări grele în armată, a fost și bancher, dar și om important în industria smartphone-urilor, Chew este singaporez și conduce TikTok de mai puțin de doi ani.

Protest de sustinere pentru TikTok la WashingtonFoto: ALEX WONG / Getty images / Profimedia

Shou Chew are 40 de ani, s-a născut în Singapore și locuiește acolo. A absolvit University College London și are un master la Harvard Business School.

A avut și are legături și cu mediul de afaceri occidental, dar și cu cel chinez, ceea ce l-a ajutat mult să cunoască și să se descurce cu oameni din culturi diferite.

Și avea nevoie de multă experiență, deoarece TikTok este o companie atipică, fiindcă este singura rețea socială cu mai mult de un miliard de useri care nu a fost creată în America, ci în China. De aici vin și multele probleme pe care TikTok încearcă să le depășească, fiindcă teama în SUA este că guvernul chinez poate spiona și manipula publicul american prin intermediul aplicației.

Familia șefului TikTok are origini chineze, iar tatăl său a lucrat în construcții, în timp ce mama a fost contabilă. Familia nu era bogată, dar Chew a obținut note foarte mari la un examen național la 12 ani, ceea ce i-a permis să intre la o școală de elită.

El a…Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.