G. S. •
HotNews.ro

Comisia Europeană și Germania au anunțat sâmbătă că au ajuns la un acord pentru a debloca un articol esențial din planul UE referitor la emisiile de CO2 provenite de la autovehicule, prin relaxarea interdicției de utilizare a motoarelor cu combustie după 2035, transmite AFP.

Pretul motorinei și benzinei la pompăFoto: DreamsTime

Berlinul și-a surprins partenerii din UE la începutul lunii martie prin blocarea în ultimul moment a unui regulament care prevedea reducerea la zero a emisiilor de CO2 provenite de la mașinile noi, efectiv impunând vânzarea doar de automobile cu motoare electrice de la mijlocul deceniului următor.

Textul fusese deja convenit în octombrie între statele membre și negociatorii Parlamentului European, cu undă verde din partea Germaniei, și fusese aprobat la jumătatea lunii februarie de către deputații europeni.

Ce fel de mașini cu motor termic vor putea fi vândute și după 2035

Pentru a-și justifica schimbarea de opinie, neobișnuită în acest stadiu al procedurii, Germania a cerut Comisiei să prezinte o propunere care să deschidă calea vehiculelor care funcționează cu combustibili sintetici.

Această tehnologie, care este încă în curs de dezvoltare, ar consta în producerea de combustibil din CO2 produs de activitățile industriale.

Ea este promovată de producătorii germani și italieni de automobile premium și ar permite…Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns