Se schimbă peisajul „cyber” european și, de la un război cibernetic concentrat pe Ucraina și Rusia trecem către un război cibernetic hibrid de mare intensitate, care vizează cu precădere Polonia, țările baltice și țările nordice, arată un raport al companiei Thales.

HackeriFoto: Framestock Footages, Dreamstime.com
Sunt vizate tot mai multe sectoare cheie ale societății civile, inclusiv aviație, energie, sănătate, servicii bancare și servicii publice.
Raportul Thales analizează un an de incidente și atacuri cibernetice în Europa, în contextul războiului din Ucraina. La începutul conflictului, cele mai multe incidente au afectat doar Ucraina (50,4% față de 28,6% în trimestrul al treilea din 2022), dar în ultimele șase luni, țările din Europa au înregistrat o creștere bruscă a incidentelor legate de conflict (46,5% dintre atacurile globale vs. 9,8% în prima jumătate a anului 2022).
De la campanii de distrugere țintite, până la hărțuirea cibernetică de gherilă, hacktiviștii pro-ruși folosesc atacuri DDoS pentru a face serverele inaccesibile temporar și pentru a perturba diverse servicii. Aceste atacuri fac parte din strategia Rusiei de a se angaja în războiul informațional, ca o modalitate de a epuiza organizațiile publice și private.
Europa de Est și de Nord, în primele linii ale conflictului cibernetic
O nouă geografie de atac a prins contur în ultimele 12 luni. La începutul conflictului, cele mai multe…
Citește mai mult pe Hotnews.ro
Sursa https://www.hotnews.ro