Pentru că Ordonanța prin care s-a introdus taxa de solidaritate a fost scrisă prost, iar OMV Petrom de la care Statul voia să ia bani nu se încadra, Parlamentul a modificat-o.

Pret benzina PetromFoto: HotNews.ro / Adrian Vasilache

Printr-un amendament propus de Alexandru Nazare din partea PNL (fost ministru al Finanțelor) și asumat de către Coaliție (PSD-PNL-UDMR) s-a introdus un nou alineat care arată modul de calcul, de fapt, al cifrei de afaceri.

Legea de aprobare a Ordonanței (OUG 186/2022) a fost trimisă la Klaus Iohannis spre promulgare.

Noul alineat introdus prevede că determinarea ponderii în cifra de afaceri a activităților se realizează prin includerea următoarelor:

• în cazul activității economice cu codul CAEN 0610 – ”Extracția țițeiului”

1. prețul de vânzare al țițeiului, pentru cantitățile de țiței extrase de către contribuabil, ce au făcut obiectul vânzării în cursul anului fiscal/exercițiului financiar 2022, respectiv 2023 către persoane neafiliate. În cazul vânzării către persoane afiliate, se ia în considerare prețul de vânzare, dar nu mai puțin decât media prețurilor de vânzare către persoanele neafiliate din anul fiscal/exercițiul financiar de referință. În situația în care nu există tranzacții cu persoane neafiliate, se ia în considerare prețul de vânzare, dar nu mai puțin decât media cotațiilor la bursa de la Londra în anul fiscal/exercițiul financiar de referință;Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.