Patronul demisionar al Starbucks, Howard Schultz, o figură emblematică în ascensiunea lanțului american de cafenele, și-a apărat miercuri abordarea antisindicală în cadrul grupului, în cadrul unei audieri în Senatul american, și a respins acuzațiile de încălcare a legislației muncii, potrivit AFP.

Cafea cu lapteFoto: Beata Zawrzel-Nur Photo / Shutterstock Editorial / Profimedia Images

Din decembrie 2021 și de la formarea unui prim sindicat în trei filiale ale grupului din Buffalo (nord-estul Statelor Unite), Starbucks face obiectul unei mișcări de organizare a sute de angajați.

Potrivit sindicatului Starbucks Workers United, aproape 300 de cafenele i-au urmat exemplul, ceea ce implică aproximativ 7.000 de angajați ai companiei din Seattle.

La începutul lunii martie, un judecător administrativ a găsit Starbucks vinovată de multiple încălcări ale legislației muncii, despre care judecătorul a spus că fac parte dintr-un efort de a împiedica angajații companiei să se organizeze într-un sindicat.

Potrivit judecătorului, compania a concediat angajați pentru că au făcut campanie pentru sindicalizare, i-a amenințat pe alții și a oferit diverse beneficii celor care au votat împotriva formării unui sindicat.

În special, judecătorul i-a ordonat lui Schultz să înregistreze un mesaj video în care să le reamintească angajaților de drepturile lor de a se sindicaliza.

În cadrul unei audieri, miercuri, în fața Comisiei pentru…Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.