Persoanele fizice și firmele care efectuează activități economice care nu sunt autorizate ori vând bunuri care nu sunt însoțite de documente de proveniență vor fi amendate deoarece acest lucru constituie contravenție, conform unui proiect al Ministerului Finanțelor.

Ministerul FinantelorFoto: Hotnews

Proiect OUG amenzi pentru cei care vand bunuri la care nu poate fi demonstrată proveniența – click pentru a deschide

Astfel, în cazul în care nu se poate demonstra proveniența bunurilor, amenda este între 500 – 1.500 lei dacă faptele sunt săvârșite de persoane fizice și 20.000 – 30.000 lei dacă e de către firme.

De asemenea, bunurile respective vor fi confiscate, precum și sumele de bani aferente.

În situația în care, în termen de 12 luni de la ultima sancționare a faptei, persoana săvârșește o nouă contravenție din aceeași categorie, se aplică și sancțiunea complementară constând în suspendarea activității acestuia, care constă în transport, depozitare și/sau comercializare, după caz, pentru 30 de zile.

Dacă activitatea economică nu este autorizată amenda este între 500 lei – 1500 lei, dacă este săvârșită de persoane fizice, respectiv 25.000 lei – 35.000 lei, dacă este săvârșită de persoane juridice.

Și în acest caz se confiscă bunurile și banii.

Constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor contravenționale se fac de către organele competente din cadrul ANAF și Autorității…Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns