O curte de apel din SUA a declarat vineri că directorul general al Tesla Inc, Elon Musk, a încălcat legea federală a muncii prin faptul că a scris pe Twitter că angajații producătorului de vehicule electrice ar pierde opțiunile de acțiuni dacă se vor alătura unui sindicat, potrivit Reuters.

Elon MuskFoto: Carina Johansen / AFP / Profimedia

Curtea a confirmat o decizie a Consiliului Național pentru Relații de Muncă din SUA, care a declarat că tweet-ul din 2018 a reprezentat o amenințare ilegală care ar putea descuraja sindicalizarea și i-a ordonat lui Musk să îl șteargă.

Pe fondul unei campanii de organizare la uzina Tesla din Fremont, California, de către sindicatul United Auto Workers, Musk a scris pe Twitter: „Nimic nu oprește echipa Tesla de la uzina noastră auto să voteze sindicatul … Dar de ce să plătești cotizații sindicale și să renunți la opțiuni de acțiuni pentru nimic?”.

Tesla nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii.

În cazul de vineri, Tesla a susținut că tweet-ul despre sindicalizare nu a fost o amenințare și că a reflectat doar faptul că lucrătorii sindicali de la alte companii auto nu au primit opțiuni de cumpărare de acțiuni.

Dar un grup de trei judecători din cadrul celui de-al cincilea circuit nu a fost de acord.

Utilizarea prolifică a Twitter de către Musk l-a mai adus în probleme legale.

Musk a cumpărat Twitter anul trecut pentru 44 de miliarde de dolari.Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns