Firmele de curierat trebuie să transmită la ANAF date privind plățile ramburs ale clienților prin Declarația 395. Ei bine, doar 23 firme transmit date, dar este vorba despre cele mai mari din piață.

Teodor Alexandru Georgescu – Antifrauda ANAFFoto: Hotnews / Florin Barbuta
Potrivit lui Teodor Alexandru Georgescu, director general Antifraudă – ANAF, mai sunt 500-1000 de firme care au ca obiect de activitate curieratul.
„Nu sunt convins că toate aceste firme își desfășoară activitatea de curierat. Nimeni nu va scăpa de această depunere a declarațiilor. Vor primi în perioada următoare notificări de a depune, măcar să avem convingerea că lucrează spre conformare și o vor face în cel mai scurt timp”, a spus el.
Plata cu cash, spune el, este primul indicator de risc pe care îl ia în seamă ANAF când vine vorba despre persoane fizice care au activitate comercială și încasează banii astfel.
- „Am împărțit plata cu rambus în: 1. ramburs cu cont colector, unde avem de-a face cu o identificare într-o bancă, într-un anumit cont / 2. tranzacțiile cu ramburs în numerar care sunt în principal în vizorul nostru”.
„Noi am fi cei mai fericiți dacă tranzacțiile cash n-ar exista, cum e în anumite state europene. Din păcate, nu ANAF face politica fiscală și legile în România și în contextul social nu cred că s-ar putea să se întrerupă dintr-o dată plățile cash”, a spus el.
Antifrauda, spune Teodor Alexandru…
Citește mai mult pe Hotnews.ro
Sursa https://www.hotnews.ro