Fiscul a constatat că multe firme au probleme în a-și plăti taxele. Au fost declarate, dar pur și simplu n-au avut și bani, lucru pe care l-a arătat HotNews.ro într-un material publicat miercuri.

ANAFFoto: Hotnews

Conform unor documente guvernamentale obținute și analizate de HotNews.ro, în luna martie, în zonele în care au fost identificate diferențe semnificative sau întârzieri la plată au fost contactați contribuabilii cu scopul impulsionarii plății obligațiilor fiscale curente. Contactul a fost atât la telefon cât și fizic (deplasându-se la sediul firmelor).

Au făcut asta în special în cazul celor cu datorii semnificative.

Unii contribuabili au fost informați că pot solicita ANAF eşalonarea la plată a datoriilor.

De asemenea, mulți contribuabili au primit diverse somații, alții urmează să le primească în cursul acestei luni pentru că au fost printate peste 262.000 pentru o sumă cumulată aproape 3,1 miliarde lei, fiind cu circa 20.000 mai multe decât în februarie.

De asemenea, aproape 71.600 operatori economici s-au trezit cu popriri pe conturile bancare, iar peste 9.000 pe conturile de trezorerie (cu peste 1.000 mai mulți decât în februarie).

În plus, au fost instituite și circa 45.000 popriri de venituri la terți (în februarie erau 39.755).

În urma acestor măsuri s-a observat o creștere a colectării în martie, față de aceeași lună din 2022 cu 2,74 miliarde lei, iar față de februarie cu 3,1…Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.