[ad_1]

Premierul Nicolae Ciucă a dat vina pe marii contribuabili pentru problemele bugetare, nicidecum pe faptul că bugetul a fost scris greșit și că au introdus venituri care au fost doar anul trecut. Totuși, o sămânță de adevăr există în declarația lui: este vorba despre un minus de 4,4 miliarde lei.

BugetFoto: Tashatuvango | Dreamstime.com

A făcut apel ca acești mari conntribuabili să-și plătească datoriile, dar ori nu știe ori se preface că nu știe: marii contribuabili cu datorii la bugetul de stat sunt în mare parte chiar companiile de stat. Problema e acolo. Datele pe trimestrul I încă nu au fost publicate. Se va întâmpla asta peste câteva zile.

Dacă ne uităm puțin la cifrele pe anul trecut de la câteva companii precum CFR Marfă, Compania Națională a Huilei, Tarom, Romarm, ne facem deja o idee despre problemă.

Situația politică din ANAF: problema direcției de mari contribuabili

Problema ar fi la Direcția Generală de Administrare a Marilor Contribuabili, unde director general este Ionuț Mișa.

Deși se află în subordinea președintelui ANAF, el este susținut acolo de PSD.

Asta în condițiile în care Lucian Heiuș este susținut de PNL.

Să nu uităm că Mișa a fost în trecut ministru al Finanțelor și președinte ANAF promovat de social-democrați. El a fost pus la zid în 2017 și 2018 cu privire la încasări atât de Mihai Tudose, când era premier, cât și de Eugen Teodorovici, când a fost ministru al…

[ad_2]

Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns