Un deficit global de zahăr, care a dus preţurile la cel mai ridicat nivel din ultimii 11 ani, este pe punctul de a se încheia în sfârşit, şi asta graţie unei culturi agricole cu care nu pare să aibă legătură, transmite agenția de știri economice Bloomberg, citată de Agerpres.

ZahărFoto: Olga Kriger / Alamy / Alamy / Profimedia

Producţia de porumb a Braziliei, un mare producător agricol mondial, a explodat, astfel că a devenit mai profitabil să utilizezi porumbul pentru a produce etanol, un combustibil cheie pentru autoturismele din cea mai mare economie din America Latină. În consecinţă, fabricile de procesare care până acum utilizau ca materie primă trestia de zahăr mai scumpă, se uită acum să producă mai mult zahăr şi mai puţin biocombustibil.

„Oricine care are bani astăzi se uită să investească fie în etanol din porumb, fie în extinderea capacităţilor pentru producerea de zahăr”, a declarat Eder Vieito, analist la Green Pool Commodity Specialists.

Scăderea cotaţiilor la zahăr ar fi o veste bună pentru consumatorii care se luptă cu inflaţia produselor alimentare. Temperaturile extreme au afectat culturile de trestie de zahăr din India, al doilea mare producător mondial după Brazilia.

Analiști: Etanolul din porumb va cunoaşte mai mulţi ani de expansiune

Porumbul începe să aibă o pondere mai mare pe piaţa de etanol din Brazilia, care este depăşită numai de SUA în topul marilor producători de…Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.