[ad_1]

Rheinmetall, unul dintre principalii producători mondiali de echipamente militare și furnizor pentru armata Ucrainei, a anunțat miercuri preluarea unui pachet de 72,5% din acțiunile Automecanica Mediaș, tranzacție văzută de compania germană ca fiind una strategiă. Fabrica din Mediaș va avea un rol-cheie în pregătirea operațională a vehiculelor de luptă folosite în Ucraina, spune Rheinmetall.

Echipament militarFoto: Jorg Huttenholscher, Dreamstime.com

Această achiziție întărește prezența companiei din Dusseldorf în Europa Centrală, deschizând ușa către noi clienți din țări din regiune cu potențial substanțial de vânzări, se arată într-un comunicat al companiei germane.

Rheinmetall are deja activități în alte două țări de pe flancul estic al NATO, Ungaria și Lituania.

Mai mult, în decembrie 2023, statul român a atribuit companiei o comandă majoră de apărare aeriană în valoare de 328 de milioane de euro.

Prin Rheinmetall Landsysteme GmbH, Grupul va deține un pachet de 72,5% din acțiunile Automecanica Mediaș, care va opera în România sub numele Rheinmetall Automecanica SRL.

Restul acțiunilor din companie vor rămâne unor acționari privați.

Acordul contractual necesită aprobarea autorităților guvernamentale înainte de a intra în vigoare.

Pe termen mediu, Rheinmetall estimează potențialul anual de vânzări al companiei nou achiziționate la aproximativ 300 de milioane de euro.

Ce rol va avea în…

[ad_2]

Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns