Makoto Uchida, CEO-ul Nissan, Foto: Yoshio Tsunoda / AFLO / Profimedia

Makoto Uchida, CEO-ul Nissan, Foto: Yoshio Tsunoda / AFLO / Profimedia

Makoto Uchida, CEO-ul Nissan, a declarat luni că producătorul auto japonez își va extinde gama de autoturisme electrice, va dezvolta mai multe baterii și va reduce costurile ca parte a unei strategii agresive de electrificare, relatează AFP și Associated Press.

„Industria auto este forțată acum să își remodeleze valorile pentru a putea spune că schimbările continue sunt noua normalitate”, a declarat Uchida la prezentarea unui plan de afaceri pe care l-a numit „The Arc” și care vizează creșterea vânzărilor până la finele acestui deceniu.

„Nissan trebuie să se schimbe. Nu putem reuși dacă vom continua pe aceeași cale”, a admis el într-o aparentă referință la problemele mai largi cu care se confruntă industria mașinilor electrice.

Uchida a declarat însă că Nissan vrea să diminueze costurile pentru modelele sale electrice până când acestea vor ajunge la prețul celor tradiționale. Termenul limită până când producătorul auto japonez și-a propus acest obiectiv este 2030, vizând până atunci și o creștere a vânzărilor cu un milion de unități.

Anul trecut Nissan vândut aproape 3,4 milioane de autoturisme, în creștere cu 5% față de 2022.

Compania intenționează să lanseze 30 de modele noi în decursul…Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns