La început de 2020, Kaufland lansează prima colecție de articole sportive sută la sută sustenabile din Romania. Întreaga colecție este realizată din PET-uri reciclate și deșeuri din material plastic, plase de pescuit sau din bumbac organic certificat GOTS.

kaufland articole sportive newcential

Linia face parte din gama Newcential, cuprinde articole sportive pentru bărbați și femei și este prima colecție marcă proprie Kaufland. Gama conține tricouri, jachete, pantaloni scurți, colanți, bustiere și pantofi sport, disponibile în culorile kaki, roz, până la negru, culori obținute din vopsele naturale. Îmbrăcămintea este din poliester reciclat, iar poliesterul este certificat Global Recycle Standard (GRS).

În fabricarea hainelor sunt folosite între 10 (pentru un tricou) și 15-20 de PET-uri reciclate (pentru colanți). Acestea sunt colectate din oceane, curățate, tocate, topite și apoi trase pe fir.

Ambalajul este, de asemenea, sustenabil, pentru confecționarea lui fiind utilizată hârtie reciclată și o cantitate redusă de cerneală.

La începutul lunii ianuarie, clienții magazinelor Kaufland vor găsi promoții speciale pentru aceste produse.

„Ne-am propus ca în următorii ani să producem din fibre sintetice obținute prin reciclare 10% dintre articolele de îmbrăcăminte și încălțăminte“, a declarat directorul Corporate Affairs și Comunicare la Kaufland Romania, Valer Hancas.

 

Trei lanțuri de supermarketuri dețin peste 10% din întregul comerț cu amănuntul din România 

Topul rețelelor de retail din România, dominat de Kaufland, Carrefour și Lidl

 

 

 

Lasă un răspuns