Epidemia de coronavirus are efecte și în domenii cu totul neașteptate. Astfel, în raportul anual al companiei Coca Cola se arată că epidemia a afectat lanțul de aprovizionare și că rezervele de îndulcitori artificiali ar putea să scadă.

coca cola coronavirus

Producţia şi exporturile au înregistrat întârzieri pentru furnizorii de îndulcitori artificiali ai Coca-Cola, folosiţi în băuturile dietetice şi fără-zahăr ale companiei americane.

În raportul Coca-Cola se arată: „Am demarat planurile pentru situaţii neprevăzute şi nu anticipăm vreun impact de scurtă-durată asupra acestor întârzieri. […] Totuşi, ne-am putea confrunta pe termen lung cu rezerve ceva mai scăzute ale ingredientelor, în cazul în care operaţiunile de producţie şi export din China se vor deteriora“.

Îndulcitorul artificial principal (KO) folosit de Coca-Cola în produsele sale conţine aspartam, acesulfam de potasiu, sucraloză, zaharină, ciclamat de sodiu şi glicozide derivate din steviol. În raportul anual, compania a indicat faptul că sucraloza – înlocuitorul zahărului cunoscut drept Splenda şi folosit în produse precum Diet Coke with Splenda – reprezintă o materie primă crucială obţinută de la furnizorii din Statele Unite şi China. Compania nu a specificat însă exact care îndulcitori ar putea afectaţi de întârzierile de producţie şi export.

Așadar, iată un motiv suplimentar de teamă pentru cei care intră ușor în panică ușor și fac provizii ca și cum ar veni al treilea război mondial, nu o formă de gripă. Mergeți și umpleți coșurile nu doar cu făină și mălai, ci și cu Cola dietetică! Nu se știe când mai găsiți!

Detalii despre rafturile golosite rapid la București și în Maramureș, de teama virusului, găsiți aici.

 

Lasă un răspuns

  1. Și Coca-Cola e afectată de pandemie – cu cât au scăzut vânzările, în România – YesComment

    […] de băuturi răcoritoare s-ar putea confrunta cu probleme au apărut în luna martie, când în raportul anual Coca Cola se arăta că epidemia a afectat lanțul de aprovizionare și că rezervele de îndulcitori […]

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.