Asociația InfoCons atrage atenția asupra conținutului de aditivi ai unuia dintre cele mai consumate alimente: sandvișul. Astfel, conform acestei organizații pentru protecția consumatorilor, există  sandvișuri care conțin nu mai puțin de 22 de adtivi!

sandvis aditivi

Pe site-ul Infocons se arată că aditivii alimentari sunt substanțe adăugate în alimente pentru a păstra aroma sau pentru a-i spori gustul, aspectul sau alte calități. Unii aditivi au fost folosiți de secole; de exemplu, păstrarea alimentelor prin decapare (cu oțet), sărare, ca la slănină, conservarea dulciurilor sau folosirea dioxidului de sulf ca în cazul vinurilor.

Odată cu apariția alimentelor procesate, în a doua jumătate a secolului al XX-lea, au fost introduși mulți aditivi de origine naturală și artificială. Aditivii alimentari includ, de asemenea, substanțe care pot fi introduse în alimente indirect (numite „aditivi indirecți”) în procesul de fabricație, prin ambalare sau în timpul depozitării sau transportului.

Puse la pachet sau doar pentru o gustare rapidă, atât pentru cei mici, cât și pentru adulți, sandvișurile reprezintă una dintre cele mai comune forme de prezentare a mâncării. Dar te-ai gândit până acum cate E-uri poți regăsi într-un sandviș?!

InfoCons este alături de consumatori și pune la dispoziție o serie de tipuri de sandvișuri și maximul de E-uri ce se pot regăsi în acestea, calculate în baza Testelor Comparative efectuate. Informații detaliate pot fi găsite aici.

AICI poți consulta lista alimentelor a căror vânzare e interzisă în incinta școlilor

Lasă un răspuns