Cea mai mare bancă românească, Banca Transilvania, a anunțat că le va oferi clienților persoane fizice posibilitatea de a amâna până la 3 rate de plată a creditelor. Acestea vor trebui apoi plătite la finalul returnării creditului.

banca transilvania

Diferența este consistent în favoarea clientului, dacă facem o comparație cu CEC Bank, care a amânat rata, dar aceasta urmează să fie plătită de client în luna imediat următoare amânării, odată cu rata din luna respectivă.

Reprezzentanții băncii au declarat: „Clienţii care au dificultăţi temporare la plata ratelor – fie de natură medicală, carantină, izolare, fie din cauza situaţiei economico-financiare conjuncturale – sunt îndrumaţi să contacteze banca pentru identificarea soluţiei potrivite. Facilităţile se aplică la solicitarea clienţilor afectaţi de actualul context, prin apelarea echipei Customer Care, disponibilă 24h/24 la numărul de telefon 0264 308 080“.

Această amânare vine deci la pachet cu prelungirea perioadei de creditare, fără niciun fel de costuri suplimentare, cu numărul de luni aferent.

Excepţie este creditul Prima Casă, unde amânarea înseamnă redistribuirea ratelor lunare amânate pe perioada rămasă de creditare.

Anterior, Banca Transilvania anunţase prelungirea perioadei de graţie pentru clienţii cu carduri de credit. Astfel, pentru cei peste jumătate de milion de posesori de carduri de credit s-a prelungit perioada de graţie până în 25 mai. Clienţii nu au nicio obligaţie de plată în martie şi aprilie, prima fiind în luna mai 2020.

Pentru clienţii persoane juridice, Banca Transilvania a decis astăzi reducerea ratelor de credit pentru următoarele 6 luni, până la 100% din aceste rate, acolo unde se justifică şi analizând impactul.

 

Vezi ce măsuri au pregătit CEC și Banca Românească

Concurs cu premii în bani pe site-ul nostru. Află cum poți să câștigi!

 

 

Lasă un răspuns