Direcţia Generală Antifraudă Fiscală a anunțat că monitorizează cu atenție comerţul cu produse care au înregistrat creşteri semnificative nejustificate ale preţurilor, în contextul epidemiei cu noul coronavirus.

antifrauda scumpiri nejustificate

Pentru asigurarea îndeplinirii măsurilor de prevenire a răspândirii virusului COVID-19, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală este împuternicită să verifice respectarea unor măsuri prevăzute de ordonanţele militare emise în baza art. 24 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 1/1999 privind regimul stării de asediu şi regimul stării de urgenţă, cu modificările şi completările ulterioare.

Într-un comunicat emis de ANAF, se precizează: „Ca urmare a dinamicii preţurilor, Direcţia Generală Antifraudă Fiscală din cadrul ANAF monitorizează şi analizează comerţul cu produse care au înregistrat creşteri semnificative nejustificate ale preţurilor, pentru asigurarea unui mediu concurenţial onest şi a accesibilităţii mijloacelor de prevenire a infectării.Monitorizarea variaţiilor de preţuri şi verificarea modului de declarare a obligaţiilor fiscale aferente veniturilor realizate în această perioadă include atât dispozitive medicale (măşti, mănuşi, biocide, dezinfectanţi) şi alte echipamente de protecţie sanitară, care asigură prevenţia şi tratarea afecţiunilor asociate COVID-19, cât şi produse alimentare esenţiale specifice coşului de bază“.

Potrivit Direcţiei Antifraudă, firmele care încalcă măsurile stabilite în ordonanţele militare pot fi amendate cu până la 70 000 de lei.

„Încălcarea de către persoane juridice a măsurilor stabilite în ordonanţele militare se sancţionează cu amendă contravenţională de la 1 000 de lei la 70 000 de lei (conform art. 28 din OUG nr. 1/1999, cu modificările şi completările ulterioare)“ se precizează în comunicatul ANAF.

Concurs cu premii în bani pe site-ul nostru. Află cum poți să câștigi!Lasă un răspuns

  1. Melnic Carmen

    Sa isi faca treaba nu vorbe ci..fapte sancțiuni mari

  2. Monica

    Haideti si pe la VALEA LUI MIHAI!Veti ramane cu gura cascata ce preturi sunt!!!

  3. Ministrul Agriculturii ne asigură că nu există scumpiri – ce produse fac excepție – YesComment

    […] În acest context, trebuie amintit că, încă de săptămâna trecută, Direcţia Generală Antifraudă Fiscală a anunțat că monitorizează cu atenție comerţul cu produse care au înregistrat creşteri semnificative nejustificate ale preţurilor, în contextul epidemiei cu noul coronavirus. Potrivit Direcţiei Antifraudă, firmele care încalcă măsurile stabilite în ordonanţele militare pot fi amendate cu până la 70 000 de lei. […]

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.