Adrian Oros, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a oferit astăzi asigurări că nu există probleme cu aprovizionarea în România și că –după scurte perioade de scumpire – mărfurile au revenit la prețurile inițiale. Excepție fac doar unele produse de import.

consum fructe si legume romania

Ministrul îi asigură pe români că există stocuri foarte mari la sortimentele de fructe și legume produse în România, precum și la carne și produsele din carne. Asta se datorează faptului că producătorii români nu au mai avut, în ultima lună, comenzi de la hoteluri și restaurante, care acopereau mare parte a cererii. Prin urmare, toate aceste cantități de alimente pot fi direcționate spre consum, în celelalte segmente ale pieței.

  

Pornind de la aceste argumente, ministrul s-a opus ideii ca statul să plafoneze prețul produselor la raft, arătându-se încrezător în dinamica pieței libere. El consideră că o astfel de măsură extremă ar fi potrivită doar în cazul în care lucrurile se vor agrava, însă în prezent nu există astfel de semnale.

În prezent, Protecția Consumatorilor și Consiliul concurenței sunt organismele care monitorizează atent respectarea regulilor de către comercianți și care pot să propună măsuri împotriva eventualilor contravenienți.

În acest context, trebuie amintit că, încă de săptămâna trecută, Direcţia Generală Antifraudă Fiscală a anunțat că monitorizează cu atenție comerţul cu produse care au înregistrat creşteri semnificative nejustificate ale preţurilor, în contextul epidemiei cu noul coronavirus. Potrivit Direcţiei Antifraudă, firmele care încalcă măsurile stabilite în ordonanţele militare pot fi amendate cu până la 70 000 de lei.

Concurs cu premii în bani pe site-ul nostru. Află cum poți să câștigi!Lasă un răspuns

  1. Mariuca

    Preturile sau dublat la toate

  2. Melnic Carmen

    Produsele autohtone trebuie promovate f. bine

  3. Amenzi pentru creșteri nejustificate ale prețurilor, la mai multe magazine – YesComment

    […] La sfârșitul lunii martie, Adrian Oros, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a oferit asigurări că nu există probleme cu aprovizionarea în România și că –după scurte perioade de scumpire – mărfurile au revenit la prețurile inițiale. Excepție fac doar unele produse de import. Detalii puteți găsi aici  […]

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.