Colegiul Farmaciștilor din România a decis ca paracetamolul să se vândă în toate farmaciile în limita a două cutii.

 

Măsura de raționalizare a fost luată pe fondul crizei provocate de coronavirus și a faptului că acest medicament se găsește din ce în ce mai greu în farmacii. Speriați de efectele îmbolnăvirii cu COVID-19, tot mai mulți oameni au achiziționat acest produs farmaceutic, după ce a fost făcut public faptul că acesta ar fi util în tratarea cazurilor ușoare de coronavirus.



Astfel, toate farmaciile din România au fost sfătuite să nu vândă mai mult de două cutii de paracetamol de persoană. Specialiștii în sănătate fac apel la cumpătare și recomandă populației să nu achiziționeze cantități mari de medicamente de teama coronavirusului. De asemenea, oficialii afirmă că sunt stocuri suficiente de paracetamol și rezerve de substanțe folosite la fabricarea acestuia, însă cantitatea trebuie distribuită în mod unitar către publicul larg.

În comparație cu perioadele anterioare, vânzările din farmacii aproape s-au triplat, iar printre cele mai căutate produse farmaceutice se numără și paracetamolul. Acesta este utilizat pentru a combate febra, simptom întâlnit și în cazul infecției cu COVID-19.

Concurs cu premii în bani pe site-ul nostru. Află cum poți să câștigi!



Lasă un răspuns