Wizz Air, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală și de Est, a anunțat că va fi nevoită să elimine 1 000 de locuri de muncă și să reducă salariile pentru restul angajaților. Aceste eforturi sunt menite să limiteze impactul financiar copleșitor al pandemiei de coronavirus, care a afectat grav călătoriile cu avionul, în contextul numeroaselor restricții de călătorie existente.

wizz air avion

Reprezentanții companiei aviatice au precizat că cele 1 000 de locuri de muncă eliminate reprezintă 19% din personalul total.

Concomitent, salariile piloţilor, personalului însoţitor şi ale angajaţilor din birouri vor fi diminuate, în medie, cu 14%, în timp ce directorul general şi ceilalţi membri ai Consiliului director vor suferi o scădere a salariilor cu 22%.



Wizz Air operează, în prezent, la numai 3% din capacitate. Totuși, compania susține că dispune de lichidități în valoare de 1,5 miliarde de euro, ceea ce îi conferă o poziție financiară solidă.

 

Anterior crizei, mai mulți utilizatori ai site-ului nostru au lăsat comentarii despre compania aerienă Wizz Air, în care se arătau nemulțumiți fie de întârzierea zborurilor, fie de politica de bagaje a companiei. Puteți vedea toate comentariile (și să îl adăugați pe cel propriu) aici.

 

Concurs cu premii în bani pe site-ul nostru. Află cum poți să câștigi!



Lasă un răspuns