În 2019, consumul de bere pe cap de locutor a fost, în România, de 86 de litri. Conform unui studiu realizat de „Berarii României”, piața a crescut cu 0,4% față de anul precedent, 2018, ajungâng la 16,7 milioane de hectolitri.

consum bere romania

Asociația berarilor a remarcat, de asemenea, faptul că se înregistrează creșteri în ceea ce privește consumul berii la sticlă și scăderi pentru berea la pet:

„Consumul de bere pe cap de locuitor s-a situat la 86 de litri. Segmentul mixurilor de bere şi al berilor aromatizate a fost în creştere cu 32,5%. Ambalajul de sticlă a ajuns la o pondere de 30%, în creştere cu 5,2 puncte procentuale în ultimii cinci ani. Ambalajul PET a scăzut cu aproape 9 puncte procentuale în ultimii cinci ani”.



Dan Robinson, Preşedintele Asociaţiei Berarii României, a subliniat și importanța acestui sector în ansamblul economiei românești:

„Sectorul de bere continuă să aibă o contribuţie semnificativă la economia şi societatea din România. Chiar şi în condiţiile unei stagnări în volum a pieţei, industria berii asigură, direct şi indirect, un număr important de locuri de muncă şi generează creştere prin angajamentul său pe termen lung de a investi la nivel local şi de a consolida o industrie responsabilă.

Traversăm o perioadă plină de provocări în contextul pandemiei COVID-19. Mai mult ca oricând, Asociaţia îşi propune să continue impactul pozitiv al sectorului de bere în România. Toţi trebuie să fim responsabili, să demonstrăm solidaritate, pentru a trece peste această perioadă cât mai repede şi să ne putem bucura de momente alături de cei dragi, cât mai curând”.

Nu se mai bea bere la halbă în țara cu cel mai mare consum de bere din lume. Amănunte despre piața de bere din Cehia, în contextul pandemiei.

Concurs cu premii în bani pe site-ul nostru. Află cum poți să câștigi!



Lasă un răspuns