Ministrul Turismului din Grecia a declarat că țara sa ar trebui să fie pregătită să primească din nou turiști, preconizând că este probabil ca, în acest an, sezonul de vară să înceapă în luna iulie.

hoteluri grecia faliment

Ministrul Haris Theoharis, citat de cotidianul britanic The Sun, a spus că Grecia va avea, în 2020, un sezon turistic de numai trei luni, adică iulie, august și septembrie. Apoi, dacă situația va evolua favorabil, se așteaptă ca perioada de extrasezon din octombrie și noiembrie să aducă, de asemenea, un număr crescut de turiști.Totuși, reluarea turismului trebuie făcută astfel încât să fie redus la minim riscul răspândirii pe această cale a epidemiei de coronavirus. În aceste condiții, autoritățile din Grecia au în vedere introducerea unui așa-numit pașaport de sănătate, care să servească drept dovadă că o persoană nu este suferindă de Covid-19.

«Ceea aşteaptă oamenii şi operatorii de turism de la noi este să ne punem cu toţii de acord cu procedurile de sănătate şi să anunţăm un calendar clar, astfel încât să putem începe deschiderea hotelurilor. După părerea mea, dacă ne ocupăm de [efectuarea] testelor de la ţară la ţară, va fi foarte dificil. Dar dacă suntem cu toţii de acord de la început, atunci le-am putea face în punctele de intrare, la aeroport… Dacă ar fi să îi dăm un nume, ar fi un fel de paşaport de sănătate» a declarat ministrul.

Dacă activitatea nu se reia cât mai repede, 65% din hotelurile grecești riscă să dea faliment. Detalii AICI 

 

Concurs cu premii în bani pe site-ul nostru. Află cum poți să câștigi!Lasă un răspuns

  1. Ești dispus să riști un concediu în Sicilia? Italienii îți plătesc biletele de avion și o treime din cazare – YesComment

    […] Grecia a anunțat că va primi turiști începând cu luna iulie, dar e foarte probabil să le ceară acestora un pașaport de sănătate. Detalii AICI […]

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.