Cehia a relaxat, începând cu 23 aprilie, restricțiile impuse cetățenilor pentru a împiedica răspândirea epidemiei de coronavirus. Cetățenii cehi vor putea să călătorească liber inclusiv în afara țării, chiar și pentru o vacanță.

turism cehia

Ministrul ceh al Sănătății, Adam Vojtech, a declarat, în acest sens: „Este posibil să se călătorească în străinătate, chiar şi pentru o vacanţă. Dar la întoarcere, cetăţenii în cauză trebuie să fie negativi la COVID- 19 în urma efectuării unui test sau să intre în carantină timp de două săptămâni“.

Alte măsuri vizează redeschiderea universităților începând cu 27 aprilie și o accelerare a programului de redeschidere a magazinelor. Astfel, începând tot de luni, 27 aprilie, se vor redeschide magazinele cu suprafață de până la 2 500 de metri pătrați, sălile de sport și librăriile. Centrele comerciale ar urma să fie redeschise începând cu 11 mai, iar restaurantele, hotelurile și teatrele din 25 mai.



Măsuri luate pentru cei care pleacă în concediu într-o altă țară

Cetățenii cehi care vor să călătorească peste granițe vor trebui să facă un test de coronavirus la întoarcere, iar acesta să fie negativ, sau vor sta două săptămâni în carantină.

În prezent, Cehia le permite să călătorească în exterior doar celor care își vizitează familia, precum și pacienților și navetiștilor.

Ministerul ceh de Interne a anunțat, totodată, că va fi relaxată și măsura care le interzicea cetățenilor străini să intre în țară. Astfel, va fi permis accesul studenților străini și a cetățenilor UE care călătoresc în interes de serviciu, în funcție de caz.

Între timp, în România a fost deschisă o linie telefonică dedicată persoanelor care doresc să afle detalii despre situaţia anulării pachetelor turistice şi a rambursării sumelor achitate. Detalii aici

 

7 188 de cehi s-au nfectat, până acum, cu coronavirus. Dintre aceștia, 213 și-au pierdut viața, iar 2 186 sunt vindecați. Cehia are o populație de circa 10 500 000 de locuitori.

 

Concurs cu premii în bani pe site-ul nostru. Află cum poți să câștigi!



Lasă un răspuns