Într-o încercare disperată de a revitaliza industria turismului, grav afectată de pandemia de coronavirus, Sicilia a anunțat că va plăti jumătate din prețul biletelor de avion ale turiştilor care aleg să își petreacă vacanța pe insula italiană.

concediu sicilia 2020

De asemenea, guvernul regional sicilian este dispus să achite și una din fiecare trei nopţi de cazare ale turiştilor la hoteluri. De asemenea, vor fi achitate și biletele de intrare la muzee şi în situri arheologice.

În martie și aprilie, pierderile industriei de turism din Sicilia sunt estimate la 1 miliard de euro. Pentru revigorarea acestui sector, a fost alocat un buget de 50 de milioane de euro.


 

Ce măsuri de relaxare prevede guvernul italian

Până pe 26 aprilie, în Italia s-au înregistrat 197 675 de cazuri de infectare cu coronavirus. 26 644 de persoane și-au pierdut viața, iar 64 928 s-au vindecat.

Pe 11 mai, în Italia se vor redeschide magazinele de îmbrăcăminte și încălțăminte. Pe 18 mai, se redeschid barurile, restaurantele și frizeriile.

În paralel, vor fi luate măsuri stricte de restricție. Astfel, magazinele cu suprafaţa de 40 de metri pătrați sau mai mici vor putea primi un singur client o dată. În restul magazinelor, numărul de clienți va fi proporţional cu dimensiunea acestora. Astfel, e de așteptat ca, cel puțin în primă fază, să fie cozi mari în fața magazinelor italienești.

În baruri și restaurante, clienții trebuie să păstreze o distanță de cel puțin un metru unul de celălalt. De asemenea, vor fi preferate spaţiile deschise în locul celor climatizate.

 

Grecia a anunțat că va primi turiști începând cu luna iulie, dar e foarte probabil să le ceară acestora un pașaport de sănătate. Detalii AICI

 

Concurs cu premii în bani pe site-ul nostru. Află cum poți să câștigi!



Lasă un răspuns