Bulgaria plănuiește să deschidă sezonul turistic estival la data de 1 iulie.

 

Chiar dacă răspândirea coronavirusului la nivel global a afectat cel mai tare domeniul turismului, oficialii bulgari încă au speranțe cu privire la sezonul estival 2020. „Este important să unim eforturile guvernului, autorităţilor locale şi reprezentanţilor businessului pentru a ieşi din această criză. Bulgaria are posibilităţi turistice bogate, de aceea sper că în final această criză ne va face pe toţi mai puternici. Din 15 iunie, şi posibil chiar mai devreme, vor începe pregătirile, iar de pe 1 iulie intenţionăm să deschidem sezonul turistic estival”, a anunțat Nikolina Anghelkova, Ministrul Turismului din Bulgaria.



Aceasta a subliniat că turismul este o parte importantă a economiei bulgare şi că țara se va orienta în acest an spre dezvoltarea turismului intern.

Bulgaria şi-a suspendat activitatea turistică la 17 martie şi a închis frontierele două zile mai târziu pentru cetăţenii ţărilor afectate de pandemia de coronavirus, inclusiv din UE. Ţara vecină este mai ferită de virus, înregistrând până acum 1.387 de cazuri, dintre care 58 fatale.

Concurs cu premii în bani pe site-ul nostru. Află cum poți să câștigi!



Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.