Verificările din piețe continuă, chiar dacă Sărbătorile Pascale au trecut. Inspectorii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) au constatat din nou nereguli în anumite piețe din țară.

 

Primele controale care vizează respectarea ordonanțelor militare s-au făcut în zona Olteniei. O primă sancțiune în valoare de 10.000 de lei a fost acordată Pieței din Slatina, care a și fost închisă temporar.

Societatea care o administrează a fost amendată pentru încălcarea prevederilor ordonanței militare numărul trei. Mai exact, nu se respecta distanțarea socială, culoarele dintre tarabe nu erau destul de late, iar dezinfectanții lipseau.

Totodată, alte zece piețe din Gorj, Olt și Mehedinți au fost verificate până astăzi, iar Oltenia rămâne ținta inspectorilor ANPC până spre sfârșitul acestei săptămâni.Verificările vor fi la sânge

Va fi verificat în întreaga țară și modul în care vârstnicii, care au de-acum posibilitatea să iasă la cumpărături între 7-11 dimineața și 19-22 seara, sunt serviți cu prioritate. Pe lângă piețe, controalele urmează să devină mai dese și în hypermarketuri, unde vin la fel de mulți oameni.

Inspectorii caută respectarea distanțării sociale, prezența marcajelor, menite să prevină răspândirea coronavirusului, dar și modul în care sunt puse la vânzare legumele și fructele.

ANPC îi asigură pe consumatori că aceste controale au ca scop respectarea cu strictețe a drepturilor lor.

Concurs cu premii în bani pe site-ul nostru. Află cum poți să câștigi!Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.