Lanțul românesc de magazine de mobilă Spectralcom SRL a anunțat că începând de luni, 4 mai, va redeschide magazinele proprii Spectral Mobilă din județele Vaslui (municipiul Bârlad), Călărași (municipiul Călăraşi), Galați (municipiul Tecuci) şi Buzău (municipiul Râmnicu Sărat).

Spectral Mobilă

Magazinele în sistem de franciză din Calafat (județul Dolj) şi Târgu Jiu (județul Gorj) au fost deja deschise în urmă cu două săptămâni, respectiv săptămâna aceasta.

În schimb, pentru redeschiderea magazinelor din Bucureşti, Buzău, Galaţi şi Piteşti, care funcţionează în mall-uri sau centre comerciale, se aşteaptă ridicarea restricţiilor.



Dan Dodiţă, director de vânzări al Spectralcom SRL, a declarat:

„Începând cu 23 martie, când Ordonanţa militară nr. 2 a interzis funcţionarea magazinelor din mall-uri şi centre comerciale am închis magazinele din Bucureşti, Buzău, Galaţi şi Piteşti, iar după câteva zile am închis şi restul magazinelor Spectral Mobilă, care deşi nu funcţionau în centre comerciale, au avut scăderi ale vânzărilor de până la 90% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut din cauza restricţiilor de circulaţie impuse de autorităţi.

De asemenea multe din magazinele partenere din ţară care vând produsele noastre au decis să-şi suspende activitatea în acea perioadă şi a trebuit să reducem semnificativ şi activitatea fabricii. Astfel, de la sfârşitul lunii martie şi pe întreaga perioadă a lunii aprilie aproximativ 70 de angajaţi din magazine şi fabrică sunt în şomaj tehnic, ceea ce reprezintă 70% din totalul angajaţilor. […]

Începând cu 4 mai se vor reactiva contractele de muncă ale angajaţilor din vânzări din magazinele care se deschid, urmând ca după o săptămână să le reactivăm şi pe cele ale angajaţilor de la livrări şi montaje din aceleaşi magazine. Restul angajaţilor din celelalte magazine şi fabrică vor reîncepe activitatea odată cu redeschiderea magazinelor din mall-uri şi centre comerciale.“

 

Mai multe țări europene au anunțat calendarul redeschiderii magazinelor și restaurantelor.

Concurs cu premii în bani pe site-ul nostru. Află cum poți să câștigi!



Lasă un răspuns