Deși România traversează un val de criză foarte puternic, care s-a resimțit în mai toate domeniile de activitate, prețul din piața imobiliară continuă să crească simțitor. La nivel național, dintre marile orașe, doar Constanța a avut o evoluție general descendentă.

 

Pe fondul măsurilor luate de autorităţi în contextul epidemiei declanşate de coronavirus, la nivel naţional s-a simţit, în luna aprilie, o tendinţă slabă de scădere a preţurilor apartamentelor, potrivit specialiștilor din sectorul de imobiliare.



Această tendinţă generală de scădere nu a fost valabilă, însă, şi în marile oraşe, unde, în cele mai multe cazuri, valoarea medie a unui apartament s-a majorat faţă de martie.

„În celelalte oraşe, se observă un trend de scădere doar pe segmentul vechi, segment unde oferta suferă. În aprilie, au fost scoase la vânzare cu 46% mai puţine apartamente vechi. De remarcat este că pragul de jos al cererii a fost atins în a doua săptămână din aprilie, moment în care numărul cumpărătorilor a reînceput să crească. Săptămâna trecută au fost cu 14% mai mulţi cumpărători activi decât în săptămâna anterioară”, au afirmat analiștii din piața imobiliară.



Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.