RCS&RDS a obținut, în instanță, anularea unui ordin al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), prin care fusese blocată majorarea tarifelor lunare la anumite servicii Digi.

rcs&rds

Decizia companiei de majorare a tarifelor intrase în vigoare în martie 2019, iar ordinul ANPC a fost emis în iunie 2019. Înainte de ordinul ANPC, compania a primit o amenda de 70 000 de lei, însă aceasta a fost contestată într-un litigiu pe care operatorul de telecomunicații l-a câștigat în primă instanță.

Operatorul de telecomunicații a obținut suspendarea acestui ordin în august 2019, decizia Curții de Apel București (CAB) fiind atacată cu recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) de către ANPC.



Argumentele câștigătoare ale RCS&RDS

  • compania susținea că o revenire la prețurile dinaintea majorării din martie ar aduce o pierdere de 70,3 milioane de lei în acest an, adică 5,85 milioane de lei în fiecare lună;
  • operatorul a mai arătat că, până să obțină anularea ordinului ANPC, ar fi fost lipsit în mod injust de o sumă cuprinsă între 140,4 și 210,9 milioane de lei, sumă pe care nu ar fi putut-o recupera de la consumatori.
  • în plus, RCS&RDS a susținut că lipsa resurselor financiare generată de revenirea la tarifele anterioare ar determina dificultăți majore de obținere a finanțării de către companie, afectându-i bonitatea și credibilitatea în fața instituțiilor financiar-bancare.
  • compania a adus și argumentul că ANPC nu are competența legală de a obliga operatorii telecom să micșoreze prețurile practicate, ANCOM fiind autoritatea cu atribuții în monitorizarea prețurilor din acest domeniu.

Concurs cu premii în bani pe site-ul nostru. Află cum poți să câștigi!



Lasă un răspuns

  1. Melnic Carmen

    Întotdeauna marile companii au cîștig de cauza în defavoarea consumatorilor ,Nu am vazut sa cîștige cineva cu resurse putine

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.