Patronii de pe litoral ignoră zvonurile apărute în ultima vreme, referitoare la creșteri ale tarifelor pentru turiști. Nicolae Bucovală, prim-vicepreşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FTPR), a declarat că, dimpotrivă, în anumite perioade este chiar posibil ca prețurile să scadă.

hotel amfiteatru panoramic belvedere olimp

Acesta a declarat: „Noi am contat pe ceea ce spunea Guvernul, am luat-o de bună, îngheţăm preţurile la gaz, la curent electric, la resturi menajere, la apă, nu au îngheţat nimic. Dar noi nu o să mişcăm un leu. Din contră, pe alocuri, pe anumite sectoare, perioade din sezonul estival, poate să scădem şi tarifele dacă este cazul. Dar, vă repet, nu se pune problema majorării de tarife“.

Bucovală a dat, de asemenea, asigurări că hotelierii vor face investiţii pentru ca turistul să fie protejat şi să nu simtă că virusul îl urmărește: „Vom veni cu foarte multe investiţii pentru că în momentul în care intră într-o unitate hotelieră, pe plajă, să se simtă protejat şi în acelaşi timp să nu simtă că virusul ăsta îl urmăreşte şi când intră în apă şi când iese din apă“.

El a adus reproșuri Guvernului, pentru unele din cheltuielile suplimentare ale hotelierilor: „Că suntem în pierdere este şi vina Guvernului că nu a ştiut să umble la utilităţi, ne-au minţit de trei luni de zile. A scăzut barilul de petrol, dar noi plătim la fel pe treapta cea mai de sus din Europa. Eu ce să fac, să-mi bat joc de turistul care vine aici? Nu. El a cumpărat în luna octombrie, noiembrie un sejur pe litoral, ăla e tariful, niciun leu în plus“.

De asemenea, s-a declarat nemulțumit de îndrumările primite până acum de la Direcția de Turism și de la Institutul Național de Sănătate Publică (INSP): „Doamna directoare de la INSP, nu ştiu ce a făcut, ce a lucrat, dar înmormântează turismul, ne înmormântează pe noi, nu numai activitatea, ci şi pe noi. Practic au făcut o traducere de la OMS total eronat. I-am trimis o scrisoare prin FPTR, în mod normal trebuia să coboare de acolo şi să vină să vadă exact cum se exploatează un hotel, nu să ne dea instrucţiuni traduse, nu are nicio relevanţă în realitatea din teren. […] Au apărut de la Direcţia de Turism nişte norme. Sunt nişte generalităţi, iarăşi nişte traduceri. Nu sunt norme, e un îndrumar. Am cerut printr-o adresă la minister să se uite încă o dată pe actele emise şi aşteptăm să ni se dea un răspuns urgent”.

 

Concurs cu premii în bani pe site-ul nostru. Află cum poți să câștigi!

Lasă un răspuns

  1. Reacția Fiscului la „Taxa Covid“, percepută de unele restaurante: „nu are nici un suport legal“ – YesComment

    […] În urmă cu o lună, patronii din Horeca aveau un cu totul alt discurs, negând orice scumpiri și anunțând mai degrabă ieftiniri. Detalii puteți găsi aici. […]