Un client a refuzat să se lase scanat, duminică, la intrarea în magazinul Kaufland de pe strada Milcov, din Bacău. Acesta dorea să i se permită intrarea în magazin fără să îi fie testată temperatura corporală.

scanare bacau supermarket

Dorința lui nu a putut fi îndeplinită, în condițiile în care termoscanarea la intrarea în magazin a devenit obligatorie. Alături de purtarea măștii în spații publice închise și în mijloace de transport în comun, este una din măsurile impuse în perioada stării de alertă care a debutat vineri, 15 mai.

Pe lângă teoriile conspirației care susțin că prin scanarea cu aparatul de măsurare a temperaturii s-ar recolta și altfel de date – teorii care au devenit rapid ținta glumelor de pe rețelele de socializare – au apărut și avocați care susțin că acest tip de testare ar contraveni legilor în vigoare.

Astfel de afirmații sunt făcute de trei avocați: Anca Sorina Popescu-Cruceru,  Carmen Petrescu și Alexandru Mihalcea, care susțin, printre altele, că „prin efectuarea manevrelor de termoscanare în spațiul public se produce o încălcare a confidențialității stării de sănătate“.

 

Aici găsiți pagina magazinului Kaufland în care a avut loc incidentul și vă puteți spune părerea.

 

Lăsând un comentariu pe site, poți câștiga premii în bani. Află ce trebuie să faci!

 

 

 

Lasă un răspuns