Un client a refuzat să se lase scanat, duminică, la intrarea în magazinul Kaufland de pe strada Milcov, din Bacău. Acesta dorea să i se permită intrarea în magazin fără să îi fie testată temperatura corporală.

scanare bacau supermarket

Dorința lui nu a putut fi îndeplinită, în condițiile în care termoscanarea la intrarea în magazin a devenit obligatorie. Alături de purtarea măștii în spații publice închise și în mijloace de transport în comun, este una din măsurile impuse în perioada stării de alertă care a debutat vineri, 15 mai.

Pe lângă teoriile conspirației care susțin că prin scanarea cu aparatul de măsurare a temperaturii s-ar recolta și altfel de date – teorii care au devenit rapid ținta glumelor de pe rețelele de socializare – au apărut și avocați care susțin că acest tip de testare ar contraveni legilor în vigoare.

Astfel de afirmații sunt făcute de trei avocați: Anca Sorina Popescu-Cruceru,  Carmen Petrescu și Alexandru Mihalcea, care susțin, printre altele, că „prin efectuarea manevrelor de termoscanare în spațiul public se produce o încălcare a confidențialității stării de sănătate“.

 

Aici găsiți pagina magazinului Kaufland în care a avut loc incidentul și vă puteți spune părerea.

 

Lăsând un comentariu pe site, poți câștiga premii în bani. Află ce trebuie să faci!

 

 

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.