În luna aprilie 2020, s-a înregistrat o premieră absolută: în România s-au vândut mai multe autoturisme noi decât în Spania sau Italia, potrivit datelor publicate de Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA).

masini vandute romania aprilie 2020

În toate cele trei țări, vânzările de mașini au înregistrat scăderi foarte mari, în această perioadă. însă, în timp ce în Italia și Spania piața a scăzut cu 97,6%, respectiv 96,5%, în România scăderea a fost de numai 50,3%.

Prin urmare, în România au fost vândute, în aprilie 2020, 4.321 de autoturisme noi. În Italia au fost vândute 4 279, iar în Spania 4 163 de autoturisme noi.

Vânzările de autoturisme au înregistrat scăderi de două cifre în toate pieţele din Uniunea Europeană. Țările cele mai afectate au fost Italia şi Spania, La polul opus, țările cu cele mai mici scăderi au fost Danemarca, Suedia și România.

Per total, un număr de 292 182 de autoturisme au fost înmatriculate în luna aprilie 2020 în Uniunea Europeană, Marea Britanie şi ţările EFTA (Islanda, Liechtenstein, Norvegia şi Elveţia), comparativ cu 1 345 milioane de autoturisme înmatriculate în luna aprilie a anului anterior.

 

Concurs cu premii în bani pe site-ul nostru. Află cum poți să câștigi!

Lasă un răspuns