Una din universitățile ieșene a anunțat că va deschide un magazin în care vor fi comercializate produse alimentare, naturale şi ieftine, obţinute din materii prime provenite din fermele proprii.

magazin universitate iasi

Este vorba de Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad“ (USAMV).

Profesorul Eugen Ulea, prorector responsabil cu dezvoltarea instituţională, a declarat: „Lucrăm la proiectarea unui magazin alimentar pentru prezentarea şi vânzarea produselor proprii din fermele universităţii, din atelierele de microproducţie şi va fi un cadru, sperăm noi, foarte apreciat atât de adulţi cât şi de copii“.

El a arătat că, în urma activităţilor desfăşurate în fermele şi atelierele de microproducţie ale facultăţilor de Agricultură, Horticultură, Zootehnie şi Medicină Veterinară, studenţii şi cadrele didactice obţin diverse produse, cum ar fi preparate din carne, lactate, produse de panificaţie, legume, fructe, vin dar şi răsaduri, puieţi sau viţă-de-vie.

Toate aceste produse „made by USAMV Iaşi“ urmează să fie comercializate în magazinul ce va fi deschis chiar în campusul universităţii, vizavi de sediul central, în Copou.

 

Concurs cu premii în bani pe site-ul nostru. Află cum poți să câștigi!

Lasă un răspuns