De la sfârșitul săptămânii trecute, la Cluj (sau, mai exact, în Florești, str. Eroilor 378, Spaţiul 8, tel 0743764052) funcționează singurul magazin de bere artizanală din județ, numit Staţia RomBeer Cluj.

statia rombeer cluj

Acesta le oferă clienților 30 de tipuri de bere artizanală draft şi 100 de feluri de bere românească la sticlă.

Pentru cele 30 de tipuri de bere artizanală draft, modalitatea de cumpărare e următoarea: vii la magazin, alegi tipul de bere, cantitatea dorită şi pleci în locul în care vrei s-o bei.

Iată explicațiile oferite de patronul noului magazin:

„Lucrăm doar cu bere artizanală, dar mie îmi place să-i spun bere vie, adică nefiltrată, nepasteurizată, fără conservant. Neavând conservant, are nevoie de condiţii un pic mai speciale de păstrare. Avem cameră frigorifică, unde se păstrează temperatura controlată de 5,5 grade. Butoaiele din camera frigorifică sunt adunate din toată România, transportate cu maşini frigorifice şi fiecare butoi din camera frigorifică este conectat la un robinet în faţă, în magazin. Practic, clientul vine, îşi alege sortimentul, îşi alege cantitatea şi noi îmbuteliem.

Este draft, cu îmbuteliere directă în magazin. Când o îmbuteliem noi e practic primul contact al berii cu mediul înconjurător. Este proaspătă. Între producţie şi clientul final nu trebuie să treacă mai mult de 5 zile. După ce pleacă de la noi, este recomandat ca berea să fie consumată în maximum 5 zile. Ceea ce vindem, noi numim pâine lichidă“.

Prețurile pentru un litru de bere variază între 12 şi 35 de lei, iar tăria acesteia este cuprinsă între 4,6 şi 10,5 la sută.

 

Concurs cu premii în bani pe site-ul nostru. Află cum poți să câștigi!

Lasă un răspuns