În Satu Mare, la fel ca în cea mai mare parte a țării, o singură regulă se aplică în magazine, cu referire la purtarea măștii de protecție: fiecare după propria minte și conștiință. Site-ul local presasm.ro vorbește despre un scandal izbucnit vineri într-un magazin din oraș, în care un client a trebuit să-i atragă atenția vânzătoarei că nu poartă masca în mod corect.

masca

Pornind de la acest caz, sursa citată menționează declarația angajatei unui magazin de cartier din același oraș, cu privire la comportamentul clienților: „Îi oprești la ușă, le spui să își pună masca și ei zic că-i în mașină. Că nu cred, că-s cu alergii, că-i obositor. Sunt care pleacă, că cică alții îi lasă fără mască, sunt care își pun apoi mască, dar sunt și din ăia care apoi îți povestesc cum te pot da în judecată, că e ilegal să-i refuzi și din astea“.

Un angajat al unui supermarket declară, la rândul său: „Pentru mulți e bravadă, să arate că te pot sfida. Dar nu noi am făcut regulile, noi sunt doar angajați“.

 

Ce spune legea și ce se întâmplă în alte țări

Autorităţile au stabilit obligativitatea purtării măştii în spaţiile comerciale, în mijloacele de transport în comun, la locul de muncă şi în alte spaţii închise, pe toată perioada stării de alertă. Cei care nu se supun legii riscă amenzi de până la 2 500 de lei.

În alte țări, problemele sunt similare. Astfel, în Statele Unite ale Americii, un tânăr care lucrează la un Starbucks din San Diego a avu de a face cu o clientă recalcitrantă dar, în final, a câștigat peste 70 000 de dolari datorită faptului că a aplicat cu strictețe reglementările de sănătate din statul California. Detalii aici 

În Rusia în schimb, o vânzătoare din Sankt Petersburg a ajuns la spital, după ce a fost bătută zdravăn de un antrenor de MMA. Bărbatul, pe nume Anton Sergeev, a reacționat astfel după ce vânzătoarea i-a refuzat accesul în magazin, fără mască. Detalii AICI

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.