În stațiunea Sovata a fost demarată procedura de licitație pentru proiectarea și execuția amenajării unui spațiu de agrement multifuncțional în jurul cinematografului Doina. Este a doua mare investiție realizată în stațiune cu bani europeni, după ce, din aceleași surse, a fost reamenajat întregul spațiu din jurul Lacului Ursu.

Lacul Ursu Sovata

Zona de agrement se va întinde pe suprafața de 9 hectare, valoarea estimată a lucrărilor fiind de 1,4 milioane de euro. În proporție de 98%, finanțarea este asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional și din fonduri de stat nerambursabile.

Parcul va cuprinde zone verzi , cu gazon, arbori și plante ornamentale, alei pietruite sau dalate, un pod pietonal (urmând să fie reabilitat cel existent), spațiu de joacă pentru copii, spații pentru sport în aer liber (pentague și cățărare), foișoare, bănci, scenă de 200 de metri pătrați și amfiteatru cu 509 locuri pentru spectacole în aer liber și proiecții cinematografice, panouri de informare, sisteme de iluminat public, sisteme de irigații pentru gazon, rampe destinate persoanelor cu handicap locomotor și toalete ecologice.

Pe 19 iunie, la Sovata s-a redeschis Lacul Ursu, fiind din nou permis accesul turiștilor, pentru scăldat, în cel mai mare lac helioterm de pe continent. Găsiți aici informații despre caracteristicile care fac acest lax unic în Europa.

Anul trecut, la Congresul Turismului Balnear și Spa, Sovata a obținut premiul pentru cea mai completă stațiune balneară. Detalii aici.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.