Răzvan Constantinescu, un medic și profesor universitar ieșean care se manifestă constant împotriva oricăror măsuri recomandate de autorități împotriva pandemiei de coronavirus, și-a povestit, pe Facebook, cea mai recentă pățanie. Redăm integral postarea de pe Facebook, căreia i-a pus titlul „Zâmbetul e o armă redutabilă“:

medic iasi anti masca

Suntem în sesiune. Ieșisem de la examen și cumpăram pâine de la magazinul meu preferat din cartier. Eram elegant, cu costum negru și cravată roșie.

La un moment dat, a năvălit unul în magazin (mă zărise încă de când intrasem), răcnind: ”Nu-l serviți pe boul ăsta dacă nu are mască! Și mai e și medic! Și face campanie împotriva virusului la TV!”

Mă gândeam că-l adun de pe jos dacă-i trăznesc una. Am renunțat și am zâmbit. Vânzătoarele au fost foarte încântate.

Lumea este alienată, iar această alienare nu este întâmplătoare, e una programatică.

 

Reacțiile prietenilor de Facebook ai medicului ieșean

Postarea medicului a strâns deja peste 3 000 de like-uri, iar majoritatea prietenilor de pe Facebook îi aprobă discursul, unii povestind întâmplă similare prin care ar fi trecut. iată două astfel de exemple, redate exact în modul în care au fost scrise de autorii lor:

  • „Si de mine s-a luat un mosulica in magazin, pentru ca eram cu masca sub barbie: ” cred ca tu vrei sa ne infectezi, de aceea nu porti masca” eu: asta este scopul meu in viata,de aceea m-am nascut“;
  • „Si eu am intalnit o situatie de genul….asteptam la patiserie sa’mi ambaleze cozonacii doamna vanzatoare….mancam dintr’un baton cald,tocmai cumparat….si un domn in jur de 70 de ani,bine imbracat….m’a batut pe umar si mi’a spus: ,,pune’ti masca pe bot nesimtit’o,ca’ti sar balele pe tejghea”….

Mi’a fost jena de anii lui acumulati degeaba….si i’am spus doar sa’i fie rusine …

Iar el si’a cerut scuze spunand’umi: scuze,pe botic….

Trista experienta….si mai eram si pe 24 dec…“

 

Cine este medicul Răzvan Constantinescu

Conform propriului cont de Facebook, Constantinescu este Medic primar medicină internă și gastroenterologie la Institutul de Gastroenterologie și Hepatologie Iași

Medicul ieșean s-a declarat, în repetate rânduri, împotriva purtării măștii de protecție și chiar s-a oferit să se infecteze cu coronavirus, pentru a demonstra că nu va păți nimic. La începutul pandemiei, el declara: „Ca să-i lămuresc pe imbecilii care umblă cu chiloţeii pe nas prin aeroporturi, mă ofer voluntar să mă infectez cu virusul vieţii. Să vadă şi ei un medic nevaccinat «antigripal» (o tâmpenie, având în vedere polimorfismul virusurilor gripale) care nu moare, frate, deşi «a susţinut ciuma roşie»“.

Din punct de vedere politic, Constantinescu a condus ALDE Iași. În conformitate cu orientarea politică a partidului condus de Călin Popescu Tăriceanu, între timp dispărut din Parlament și din prim-planul vieții politice românești, medicul ieșean lăsa să se înțeleagă, în timpul protestelor din 2017, că nu ar fi fost dispus să le acorde ajutor de specialitate unor eventuali protestatari ajunși la spital.

 

Lasă un răspuns