ANSVSA (Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor) a retras de la vânzare mai multe tipuri de suc, din cauza conținutului de oxid de etilenă. Acestea erau disponibile la vânzare în nu mai puțin de 5 lanțuri românești de supermarketuri: Cora, Penny, Selgros, Metro și Carrefour.

sucuri retrase de la vanzare

Compania Maspex Romania, în calitate de producător al mărcii de băutură răcoritoare Figo, produs în România, a fost informată de către unul dintre furnizorii săi cu privire la existenţa substanţei oxid de etilenă ce depăşeşte limitele permise de reglementările în vigoare, într-un ingredient al materiilor prime.

De asemenea, producătorul Alonor Company SRL a inițiat retragerea de la comercializare a sucurilor Fruit&Friends, ca măsură de prevenție, existând suspiciunea depășirii conținutului de oxid de etilenă peste limitele admise într-unul din ingredientele utilizate în fabricarea produselor.

Oricine a cumpărat unul dintre produsele amintite la poate returna și își poate recupera banii.

Lista completă a magazinelor Kaufland, Cora, Penny, Carrefour, Metro, Selgros și Maspex în care se găseau la vânzare sucurile Figo poate fi găsită AICI

Lasă un răspuns