Compania de transport public a municipiului Deva, din județul Hunedoara, a încheiat un contract în valoare de 43,8 milioane de lei (echivalentul a aproximativ8,8 milioane de euro) cu producătorul turc de autobuze Anadolu.

autobuze electrice deva

Contractul prevede livrarea a 26 de autobuze și, de asemenea, instalarea a 33 de stații de încărcare electrice, dintre care 7 stații de încărcare rapidă și 26 de stații de încărcare lentă.

Firma câștigătoare este, de fapt, Anadolu Automobil Rom SRL, cel mai mare importator independent de autobuze si autocare din Romania, înființat în urmă cu 21 de ani.

Proiectul de „Modernizare a sistemului de transport public local din municipiul Deva“ are două componente. Prima dintre ele constă în „modernizarea sistemului de transport public local prin achiziționarea de vehicule ecologice“, iar cea de-a doua vizează „modernizarea sistemului de transport public local prin reabilitarea infrastructurii aferente“.

Proiectul de modernizare a transportului public local din municipiul Deva se derulează in cadrul Programului Operational Regional 2014-2020.

Conform Primăriei Deva, cele două proiecte „vor contribui la creșterea calității serviciilor de transport public local în municipiul Deva, precum și la o calitate mai bună a vieții locuitorilor din reducerea emisiilor de CO2“.

În acest moment, peste 1 500 de autobuze furnizate de Anadolu se află în exploatare în diferite orașe din România.

Lasă un răspuns