Primăria municipiului Brașov a anunțat că are în plan extinderea domeniului schiabil din Poiana Brașov cu încă 30 de hectare, ceea ce ar însemna 10 kilometri suplimentari de pârtie.

poiana brasov hotel toxiinfectie alimentara

În stațiunea montan există deja 70 de hectare de suprafață schiabilă, adică 20 de kilometri de pârtii de schi. Astfel, în momentul în care intențiile autorităților locale vor deveni realitate, se va ajunge la un 100 de hectare de suprafață schiabilă și 30 de kilometri de pârtie de schi.

În paralel cu extinderea domeniului schiabil, se intenționează construirea unui nou telescaun fix de patru locuri, cu plecare din zona Stadion din Poiana Brașov și descărcare în zona Ruia, precum și construirea unei noi instalații de telescaun fix de patru locuri între platoul Ruia și actuala stație superioară a teleschiului Kanzel.

Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, a declarat: „Potrivit proiectului de extindere, domeniul schiabil va fi extins spre Râşnov cu aproape 30 de hectare (de la 70  ha la 100 ha). Lungimea totală a pârtiilor va fi mărită la peste 30  de kilometri.

Proiectul include amenajarea a 10,4 km de pârtii (Drumul Albastru, Vanga Mare şi pârtii  de legătură). Reţeaua de pârtii va face legătura între partea superioară a masivului Postăvarul şi zona Cheişoara din Râşnov.

Pentru a facilita accesul la pârtiile din masivul Postăvarul al amatorilor de schi, se propune instalarea unei gondole de 10 locuri cu o capacitate de 2 400 de persoane pe oră, cu plecare de la staţia Cheişoara-Râşnov şi sosire în zona mediană a Pârtiei Lupului.

În zona de plecare a staţiei Cheişoara vor fi amenajate două parcări, totalizând 600 de locuri“.

Lasă un răspuns